HCL NR. 8 / 25.01.2011

HOTĂRÂREA NR.8

din data de 25.01.2011

privind acordarea unor facilităţi la plata impozitelor şi taxelor locale pe anul 2011

 

Consiliul local al comunei Şiria având în vedere:

  • Proiectul de hotărâre înaintat de Primarul comunei Şiria;

  • raportul de specialitate nr.566/24.01.2011 al biroului financiar-contabil din cadrul Primăriei comunei Şiria;

  • expunerea de motive nr. 567/24.01.2011;

  • raportul comisiei de specialitate a consiliului local.

ţinând cont de prevederile:

  • art. 36 alin.2 lit b şi alin.4 lit.c din Legea nr.215/2001, republicată cu modificăriel ulterioare;

  • art. 286 din Legea nr. 571/2003 – Codul fiscal, cu modificările ulterioare;

  • H.G. nr.44/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal;

în temeiul art. 45 alin. 2 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale republicată, cu 11 voturi pentru

HOTĂRĂŞTE:

ART.1 Se acordă scutire de la plata impozitului aferent anului 2011 pentru clădirile folosite ca domiciliu de persoanele fizice şi respectiv pentru terenurile aferente acestor clădiri, persoanelor fizice care în mod cumulativ realizează la adresa unde este situat imobilul atât trotuarul cât şi şanţul corespunzător frontului stradal pe care îl ocupă.

ART.2 Se acordă scutire de la plata impozitului aferent anului 2011 pentru clădirile folosite ca domiciliu de persoanele fizice şi respectiv pentru terenurile aferente acestor clădiri, persoanelor fizice care realizează la adresa unde este situat imobilul, podul aferent intrării în acest imobil proprietatea sa.

ART.3 Se acordă scutire de la plata impozitului aferent anului 2011 pentru clădirile folosite ca domiciliu de persoanele fizice şi respectiv pentru terenurile aferente acestor clădiri, persoanelor fizice care realizează la imobilul proprietatea sa lucrări de finisaje exterioare (tencuieli, placaje, zugrăveli şi vopsitorii).

ART.4 Realizarea lucrărilor se va face sub supravegherea şi coordonarea Serviciului urbanism din cadrul Primăriei comunei Şiria care la finalul executării lucrării va întocmi un proces verbal de recepţie a lucrării, proces-verbal care va sta la baza acordării scutirilor.

ART.5 Scutirea de la plata impozitelor sau reducerile acestora prevăzute la art.1 se aplică persoanei respective cu începere de la data de întâi a lunii următoare celei în care persoana depune documentele justificative în vederea scutirii sau reducerii.

ART.6 (1) Prezenta hotărâre se comunică Instituţiei Prefectului- judeţului Arad, în vederea exercitării controlului cu privire la legalitate şi se aduce la cunoştinţă publică prin grija secretarului comunei Şiria.

(2) Aducerea la cunoştinţă publică se face prin afişare la sediul Primăriei comunei Şiria.

(3) Hotărârea se comunică în vederea punerii în aplicare, în cadrul Primăriei comunei Şiria la: Serviciul urbanism, Biroul financiar –contabil.

AVIZAT DE LEGALITATE,

PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ SECRETAR,

Buzdugan Viorel Berghian Gabriela-Mihaela

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support